ללא ספק נירוסטה היא אלגנטית ועמידה, אבל היא גם נוטה לכתמים מכוערים ולמריחות מרושלות. גם אם אתם אוהבים את מכשירי הנירוסטה שלכם, אתם לא צריך לאהוב לנקות אותם – אבל עם העצות המהירות והקלות האלה, אתם פשוט יכולים. בראש ובראשונה דעו כי מסיר שומנים איכותי יעשה עבורכם את העבודה בקלות ובמהירות תוך כדי שמירה על הנירוסטה מפני כתמים, שריטות ופגמים אחרים. כמובן שצריך להתייעץ עם מומחה על מנת להבין איזה מסיר שומנים באמת מתאים לכם.
אין לכם מסיר שומנים? אל דאגה ככה תוכלו לנקות נירוסטה
ללא ספק הדרך האידיאלית לניקיון והסרת שומנים של משטחי ומוצרי נירוסטה היא על ידי שימוש עם מסיר שומנים מתאים ואיכותי. אולם לא תמיד יהיה כזה בנמצא אך עדיין תוכלו לנסות להסיר כתמים שומניים עם מוצרי ניקוי שבדרך כלל נמצאים בכל מטבח:
חומץ
חומץ בטוח לשימוש על נירוסטה ועוזר להסיר שמן ולכלוך.
מלאו בקבוק תרסיס רב פעמי בשילוב של חומץ לבן ומים ביחס של 1:1. שפכו אותו, ונגבו אותו – אין צורך לשטוף!
אם אתם אוהבים את הרעיון של חומץ אבל שונאים את הסירחון תוכלו להספיג מגבונים לחים ריחניים בתמיסה ולהשתמש בהם, זה יוריד את רמת הריח בצורה משמעותית.
סבון כלים
שימוש עם סבון כלים עדין וטבעי אינו שוחק את מרקם הנירוסטה וללא ספק ממיס את שכבת השומן והזוהמה בקלות.
הדרך הנוחה ביותר היא על ידי הזלפת טיפה על מטלית מיקרופייבר לחה, לשפשף, לשטוף ולייבש.
אבקת סודה לשתייה
סודה לשתייה היא מנקה רב תכליתי רב עוצמה. השחיקה הקלה שלו לא תזיק לנירוסטה, אבל היא תעזור להסיר כתמים קשיחים. הכינו משחה סמיכה עם סודה לשתייה ומים , מרחו אותה על כתמים קשים. תנו לזה לעמוד 20 דקות, ואז נגבו, שטפו ויבשו.
מטליות מיקרופייבר
מטליות מיקרופייבר הן, ללא ספק, הדבר הטוב ביותר להשתמש בו לניקוי נירוסטה, מכיוון שהן לא ישרוטו את פני השטח. אם אתם משתמשים בחומרים כגון מסיר שומנים המטלית הזו טובה במיוחד עבורכם.
גם מחבתות וסירים מנירוסטה ניתנים לניקוי עם מסיר שומנים
כלי בישול מנירוסטה בטוחים במדיח כלים, אבל אנחנו מעדיפים לנקות אותם ביד. אתה בטח יודעים איך לשטוף כלים אבל סירים ומחבתות עם כתמי שומן עיקשים זו משימה עיקשת. כדי להסיר מזון שרוף או תקוע במחבת הנירוסטה שלך, נסה אתהטריק הבא: מרתיחים ומקרצפים, אם יש בידכם מסיר שומנים, מירחו / התיזו על האזור השרוף והניחו למשך כ 15 דקות. ואם אין לכם אז הנח את המחבת על הכיריים והוסיפו כמה כפות של סודה לשתייה ורבע סנטימטר בערך מים. מרתיחים עד שהמים מתאדים, והשתמשו במטלית מיקרופייבר כדי לקרצף את השאריות שנותרו מאחור.