למה מפחדים מעקירה כירורגית עקירות כירורגיות?
עקירה כירורגית עקירות כירורגיות לא מפחיד כמו שאתם חושבים
אחד מהמאפיינים הבולטים של בריאות איתנה היא ללא ספק השיניים. ככל שהשיניים בריאות וצחורות יותר זה מעיד על כך שהאוכל אותו אוכלים בריא יותר, איכותי יותר ובכלל שיניים בריאות ויפות תורמות המון למראה החיצוני שלנו.
אולם כמו כל דבר אחר גם שיניים עלולות לחלות, להיפגע, להישבר או להיסדק, לעיתים דלקת חניכיים יכולה לפגוע לנו בשיניים ולא אחת על מנת לטפל בבעיה נצטרך לבצע עקירה כירורגית. עקירות כירורגיות אינם דבר שיש להקל בהם ראש וחשוב לוודא את מידת ההכרחיות לביצוע הפעולה במיוחד שמדובר על עקירות כירורגיות ל.
על מנת להיות בטוחים שביצוע העקירה היא הדרך הנכונה והמתאימה אתם חייבים להיבדק אצל רופא שיניים מומחה לביצוע עקירות כירורגיות ל.
איך נדע מתי צריך לבצע עקירות כירורגיות ל? ואם באמת זה הפתרון המתאים?
כמו שאנו יודעים לשיניים שלנו יש מגוון תפקידים חשובים, החל מהבסיסי ביותר שהוא לבצע נגיסה / לעיסה של אוכל ועד לכך שהשיניים עוזרות לנו בשפה – דיבור. אולם קורה לא אחת שאחת או יותר מהשיניים חולות ויש צורך לטפל בהן.
מגוון הטיפולים נרחב מאוד ומתפתח עוד ועוד עם השנים אולם כאשר הבעיה חמורה לא נוכל להימנע מביצוע עקירות כירורגיות ל על מנת להסיר את הבעיה. חשוב להבין מה היא עקירה כירורגית מכיוון שרבים נרתעים ונמנעים ממנה ללא סיבה מוצדקת. נבין את ההבדל בין עקירה רגילה לבין עקירות כירורגיות של :
עקירת – במקרים בהם השן חולה או פגומה באופן שלא ניתן לתקן יש לעקור אותה, עקירה רגילה מתבצעת על ידי לפיתת השן עם מצבט ייעודי ומשיכתה החוצה.
עקירה כירורגית של – להבדיל מעקירה רגילה, במקרים בהם שורש השן נעוצה בעצם הלסת בעוצמה או ששיניים סמוכות מפריעות לביצוע העקירה, אז על מנת למנוע נזק לשיניים סמוכות יש צורך בהתערבות כירורגית, באופן ה העקירה מתבצעת על ידי ביצוע חיתוך של החניכיים סביב השן למטרת חשיפתה והקלה על העקירה שלה.
חשוב לציין כי עריות כירוגיות של דומות לניתוח ולכן לאחר החיתוך והעקירה יש צורך לתפור את המקום על מנת לאפשר לו החלמה ולכן אופן ההתנהלות לאחר העקירה הינו בעל חשיבות עליונה.
כך תחלימו לאחר עקירות כירורגיות של
כאמור עקירות כירורגיות של הן מצד אחד פתרון מושלם במקרים של בעיות בביצוע עקירה סטנדרטית, יחד עם זאת חשוב לזכור כי עקירה כירורגית היא מעין ניתוח לכל דבר ועניין, וכמו בניתוח יש חיתוך, תפרים ותקופת החלמה.
על מנת שההחלמה תהיה טובה ותעבור לכם עם מינימום כאבים והסתבכויות מומלץ לבצע פעולות למניעת נפיחות, כאבים, דימום ועוד כגון: שטיפות עם מי מלח בתדירות מוגברת (לפחות 5 פעמים ביום), הימנעות מלעיסה ובמיוחד באיזור העקירה, מניעת עישון ומאכלים חמים. לרוב לאחר כיממה תוכלו לאכול מזון רך ופושר.
עקירות כירורגיות של אינן אחידות ומשתנות בין חולה לחולה ולכן מומלץ לקבל הנחיות טיפול מדויקות מרופא השיניים שלכם.